Who will be the first Junior Bicycle Mayor of Amsterdam?

By Makerversity

On June 24th the election of the first ever Junior Bicycle Mayor of Amsterdam will happen at Makerversity. Part of the WeMakeThe.City Festival, this project was set up by Katelijne Boerma – Amsterdam’s Bicycle Mayor –  in collaboration with Vervoerregio Amsterdam, Gemeente Amsterdam, BYCS, WorkCycles, Designathon Works, Makerversity and Verkeersplein Amsterdam.

27 finalists, aka ‘bike heroes’, will be working hard in our workshop on their creative ideas to make cycling better at their school. Come by at 4pm for a public showcase of their projects, and to find out who will win! More info in Dutch below.

Amsterdam heeft er sinds gister 27 enthousiaste Fietshelden bij: kinderen van 19 verschillende Amsterdamse basisscholen met goede ideeën over het beter maken van fietsen op hun school. Deze Fietshelden zijn gekozen uit meer dan 80 aanmeldingen van kinderen uit de hele regio Amsterdam.

Katelijne Boerma, Fietsburgemeester van Amsterdam: “Ik ben enorm verrast over alle creatieve ideeën die zijn ingestuurd: van strips tot spelletjes, van filmpjes tot (3D) tekeningen en van verhalen tot knutselwerken. Het was heel moeilijk om te kiezen uit al deze goede ideeën, die allemaal op een eigen manier bijdragen aan het veiliger, beter of leuker maken van het fietsen in de stad. Zo is er bijvoorbeeld een idee ingestuurd over ‘van der Laan Lanen’: groene, brede fietspaden waar zelfs opa’s en opa’s durven te fietsen. Een ander kind wil als Fietsheld graag levens redden van alle fietsers die in gevaar zijn”.

Uit deze Fietshelden wordt op zondag 24 juni tijdens het festival WeMakeThe.City de eerste Junior Fietsburgemeester van Amsterdam gekozen. Hier gaan de Fietshelden tijdens een ontwerpwedstrijd nog meer plannen maken om het fietsen beter te maken op hun school. Een jury kiest het beste idee, deze leerling wordt de eerste Junior Fietsburgemeester van Amsterdam en van de wereld.

De Junior Fietsburgemeester is het gezicht van fietsende kinderen in de regio Amsterdam en is de rechterhand van de Fietsburgemeester van Amsterdam als het aankomt op fietsen en kinderen in de stad.

De Junior Fietsburgemeester competitie is opgezet door Fietsburgemeester Katelijne Boerma. Één van haar belangrijkste doelen is om meer kinderen op een veilige manier op de fiets te krijgen in de stad. En met wie kan zij dit doel beter bereiken dan samen met een jonge collega?

De Fietsburgemeester van Amsterdam werkt voor de Junior Fietsburgemeester competitie samen met Vervoerregio Amsterdam, Gemeente Amsterdam, BYCS, WorkCycles, Designathon Works, Makerversity en Verkeersplein Amsterdam.

Want more news from Makerversity?

sign up to our mailing list and receive inspiring updates, hot off the press
Posted By Makerversity