Make It Yourself Teacher Bootcamp 5-6 October

By Makerversity

Waarom vo- en mbo-docenten juist nu kennis zouden moeten
hebben van 3D printen

This is your world. Shape it or someone else will.  (Gary Lew)

Ben jij vo of mbo docent en wil je zelf leren 3D printen en programmeren? En samen met andere docenten uit diverse disciplines impactvolle onderwijsprojecten ontwerpen voor jouw leerlingen?

Geef je dan nu op voor de Make It Yourself Teacher Bootcamp bij Makerversity op 5 en 6 oktober!
Deze bootcamp wordt georganiseerd in samenwerking met onze partners Ultimaker en Trideus. Meer informatie is te vinden in onderstaande brochure.

                             download de brochure                                  

Waarom is 3D printen zo belangrijk?
Additive Manufacturing (3D printen) wordt in veel branches toegepast en toch is de kennis op middelbare scholen en mbo’s zeer beperkt. De Additive Manufacturing (AM) branche groeit gestaag, maar het gebrek aan kennis staat de doorbraak vaak nog in de weg. Aangezien hier prachtige en interessante baankansen liggen voor jongeren en voor toekomstige ondernemers om nieuwe producten te ontwikkelen, is het van groot belang dat docenten kennis maken met deze techniek, de mogelijkheden en de toepassingen. Zij spelen namelijk een cruciale rol in de kennisdeling en het bevorderen van digitale fabricagetechnieken naar hun leerlingen. Door hands-on en betekenisvol leren kan iedereen, op elk niveau, aan de slag met 3D printen.

Waarom is 3D printen disruptief?
We zijn op weg naar Mass Customization. Nu denken veel bedrijven nog in standaardisering en massa productie, maar dat verandert snel. Door middel van 3D printen kunnen er snel lokaal in kleine oplagen en op maat producten worden gemaakt. Het aantal te printen materialen en de toepassingen worden steeds breder. En zijn steeds vaker goedkoper dan de traditionele productie. Additive Manufacturing speelt een groeiende rol van belang in uiteenlopende branches.

Branches
In de Automotive Industry wordt 3D printen al decennia gebruikt voor het vervaardigen van prototypes. De toepassingen groeien voor oldtimers, exclusieve auto’s (bijvoorbeeld de Formule 1 racewagen Caterham) en bij schade. Ook in de personenauto’s wordt deze techniek steeds vaker toegepast. Ford is hier een van de koplopers. In de bouw en architectuur zal de trend naar prefab en standaardisering door 3D printen ingehaald worden. Een bedreiging voor de huidige bouwbedrijven. Zij zullen zonder procesinnovaties zichzelf op de lange termijn uit de markt prijzen. Plaatsgebonden productie en op maat kunnen leveren zijn namelijk goedkoper en efficiënter. De traditionele bouwtekeningen worden steeds vaker gedigitaliseerd door middel van Bouw Informatie Model (BIM).

Toekomst
De mogelijkheden van 3D Printen, robotica, big data en sensoren maken ruimte voor branchevreemde game changers die bestaande traditionele branches zullen gaan bedreigen omdat zij bijvoorbeeld te duur worden of niet flexibel en op maat kunnen leveren. In diverse sectoren is een groeiend gebruik te zien van additive manufacturing. Denk bijvoorbeeld aan Aviation, Fashion, Shipbuilding, Food, Medisch en Retail.

Vragen? Mail judith@makerversity.org

                              download de brochure                             

 

Want more news from Makerversity?

sign up to our mailing list and receive inspiring updates, hot off the press
Posted By Makerversity