Interferometry: Optigram & Roland Ellis

By Krisi

As part of new permanent installation at Sonos Studio London, “a social, collaborative space that connects artists and audiences through experiences in music, art and technology”. Roland Ellis has developed a concept from design studio Optigram. The piece known as Interferometry is brought to life by what looks like moving layers that sit within a housing.

interferometry

The installation was built utilising the new metal workshop at Makerversity. The main structural frame was milled in-house for 16 recessed magnets that support the front 2kg steel panel frame. Other parts of the frame required water jet cutting and then the whole aluminium frame was powder coated. From here a vinyl was applied to acrylic sheet that allows the LED light that come from the interior to shine through and give the backlit effect. In front of this sits a laser cut sheet.

row

If you’d like to take a look the piece in person it can be found at Sonos Studio London, 21 Club Row, London, E2 7EY.

sonos6

Want more news from Makerversity?

sign up to our mailing list and receive inspiring updates, hot off the press
(less updates than Windows 10)
SUBSCRIBE
Krisi
Posted By Krisi
Managing Director
Free WordPress Themes, Free Android Games